Leposavić razriješen, usvojena Rezolucija o Srebrenici, DF najavio bojkot
Vladimir Leposavić

Leposavić razriješen, usvojena Rezolucija o Srebrenici, DF najavio bojkot

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Lepsoavić razriješen je sa te funkcije zbog relativizacije genocida u Srebrenici.

Za razrješenje Leposavića glasalo je 80 poslanika, 43 za, 27 je bilo protiv, dok je uzdržanih bilo 10.

5339075uraff

Poslanik DF Slaven Radunović najavio je bojkot parlamenta zbog ove odluke.

"U našem parlamentu se desila velika prevara glasača od 30., avgusta. Napravljena je neprincipijelna koalicija od DPS i djelova vlade Crne Gore i zato poizivam ovog momenta sve koji su dobili glasove 30. avgusta da se oslobodimo DPS, da se u najkraćem roku skupimo i vidimo šta ćemo dalje", rekao je Radunović.

On je istaka da do tada, DF neće ulaziti u plenum.

"Ako imate novu većinu samo izvolite sa njima. Ko hoće sa DF, može da se dogovori, ima nas 41. Ovo važi i za rukovodstvo parlamenta, u jer sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Neka vam je srećan DPS", rekao je Radunović.

Podršku inicijativi premijera Zdravka Krivokapića dali su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA.

Iz vladajućih Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije bili su protiv.

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je predložila Bošnjačka stranka. U trenutku kada se odlučivalo o Rezoluciji u skupštinsku salu su ušli poslanici DPS-a. Za je glasalo 55 poslanika.

1623956396dfd

Vlast je na rezoluciju podnijela više amandmana, od kojih su neki usvojeni. 

Poslanik BS Ervin Ibrahimović kazao je da su se kao predlagači trudili da usvoje konstruktivne predloge i amandmane.

"Predlog ove Rezolucije je svrha pomirenja u Crnoj Gori", poručio je Ibrahimović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.