Milošević na čelu tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma
Rade Milošević

Milošević na čelu tima za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma

Biro za operativnu koordinaciju je na sjednici održanoj 17. juna 2021. godine donio Rješenje o imenovanju nacionalnog koordinatora i članova Nacionalnog međuresorskog operativnog tima za suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Za nacionalnog koordinatora imenovan je Rade Milošević, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova. 

"Nacionalni tim je obrazovan za realizaciju zadataka koji zahtijevaju operativno usklađivanje aktivnosti na planu suzbijanja nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma i čine ga predstavnici: Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, Ministarstva odbrane, Specijalnog državnog tužilaštva; Uprave policije, Finansijsko obavještajne jedinice, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave prihoda i carina, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, kao i predstavnici dvije nevladine organizacije - NVO Centar za demokratsku tranziciju i NVO Forum MNE", saošteno je iz Biroa.

Zadatak ovog tima je, kako se dodaje, između ostalog rukovođenje, koordinacija i praćenje aktivnosti državnih organa, organa državne uprave i drugih nadležnih institucija za prevenciju i suzbijanje nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.