Brđanin sa hrvatskim kolegom dogovorio dalje jačanje operativne saradnje policija

Brđanin sa hrvatskim kolegom dogovorio dalje jačanje operativne saradnje policija

Zoran Brđanin v.d. direktora Uprave policije Crne Gore i Nikola Milina glavni ravnatelj policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske sa saradnicima danas su u Zagrebu razgovarali o saradnji na polju zajedničkog djelovanja graničnih, kriminalističkih i specijalnih policija, kao i obukama i obrazovanju policijskih službenika, te međunarodnoj razmjeni policijskih službenika.

Pripadnici policija dvije države se razmjenjuju u okviru projekta razmjene policijskih službenika na primorju tokom ljetnje turističke sezone na osnovu potpisanih protokola, što se pokazalo kao dobra praksa koja je imala pozitivne refleksije kako na rad policije tako i na ukupan bezbjednosni ambijent, saopšteno je iz Uprave policije.

U projekat razmjene policijskih službenika, naša policija se uključila 2012. godine, od kada se hrvatski policijski službenici tokom ljetnje turističke sezone upućuju u Crnu Goru, dok se crnogorski policijski službenici upućuju u Republiku Hrvatsku.

Direktori policija su izrazili zadovoljstvo zbog dobre saradnje u oblasti forenzičkih istraživanja koja se ostvaruju preko forenzičkih centara crnogorske i hrvatske policije.

"Saradnja graničnih policija dvije države je snažan instrument u rješavanju bezbjednosnih izazova prekograničnog kriminala a primjeri dobre saradnje su slučajevi otkrivanja krijumčarenja opojnih droga na graničnim prelazima. Tokom bilateralnog susreta razgovaralo se o svim aktivnostima koje sprovode crnogorska i hrvatska policija s ciljem postizanja još bezbjednijeg ambijenta za građane dvije države te je u tom smislu dogovoreno dalje jačanje operativne saradnje u gore pomenutim područjima policijskog djelovanja", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.