Jedan kovid pacijent preminuo, broj inficiranih prešao 100 hiljada
ilustracija

19 novopozitivnih iz devet gradova

Jedan kovid pacijent preminuo, broj inficiranih prešao 100 hiljada

U protekla 24 sata preminuo je jedan kovid pacijent. Otkriveno je 19 novih slučajeva infekcije a ukupan broj inficiranih od početka epidemije u našoj zemlji je 100020.

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1345 uzoraka na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 19 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2 iz sljedećih opština:

Opština

Oboljeli

Budva

5

Herceg Novi

3

Pljevlja

3

Bijelo Polje

2

Tivat

2

Podgorica

1

Berane

1

Bar

1

Rožaje

1

Ukupno

19

 

Od jučerašnjeg presjeka Institutu je prijavljen jedan smrtni ishod povezan sa COVID-19 infekcijom i to kod pacijenta iz Podgorice, 70 godina starosti.Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1604 - objavio je Institut.

Do 15 časova prijavljen je oporavak kod 39 pacijenata.

Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 359 a od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 100020.

Trenutno aktivni slučajevi po opštinama:

opština

Trenutno aktivni slučajevi

Podgorica

130

Pljevlja

55

Bar

28

Rožaje

23

Budva

17

Bijelo Polje

15

Tivat

15

Andrijevica

11

Berane

11

Nikšić

10

Herceg Novi

8

Danilovgrad

7

Tuzi

6

Mojkovac

4

Petnjica

4

Cetinje

3

Plav

3

Žabljak

3

Gusinje

2

Kotor

2

Plužine

1

Ulcinj

1

Kolašin

0

Šavnik

0

Crna Gora

359

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.