Vukadinović: Za očekivati je da Krivokapić osnuje Demohrišćansku stranku
Srđan Vukadinović

"SPC želi svoju partiju"

Vukadinović: Za očekivati je da Krivokapić osnuje Demohrišćansku stranku

Politički analitičar Srđan Vukanović katao je da je za očekivati da predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić formira Demohrišćansku partiju jer, kako je rekao, SPC hoće svoju partiju.

“Bolje je da se formira takva partija, nego da svi glasovi SPC idu čas Demokratama, čas DF-u. Puno je bolje za demokratski karakter političkog ambijenta napraviti situaciju gdje će svaka stranka samostalno izaći na izbore i prema svom izbornom kapacitetu učestvovati u vlasti. Za očekivati je bilo da se formira Demohrišćanska partija, jer će se onda znati gdje idu glasovi SPC i koliko je ona u Crnoj Gori snažna”, rekao je Vukadinović za Dnevne novine.

Prema njegovim riječima, u Crnoj Gori je radi demokratizacije političkog ambijenta potrebno da se tačno zna čiji je i koliki izborni kapacitet i onda na osnovu tog izbornog kredibiliteta da se formiraju određene strukture vlasti.

“Krivokapić je čovjek SPC kao i većina iz Vlade, izuzev (Dritana) Abazovića, i oni će biti članovi nove partije kojoj će snažnu potporu davati SPC, koja je shvatila da punu saglasnost onoga što ona hoće teško može postići i sa Demokratama i sa DF. Posebna je priča da su zahtjevi SPC i njihova uloga u političkom životu Crne Gore neprihvatljivi i za društvo i za državu”, ocjenjuje Vukadinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.