Poslanici u Skupštini danas glasaju o smjeni Leposavića
Vladimir Leposavić

Nakon jučerašnje burne sjednice

Poslanici u Skupštini danas glasaju o smjeni Leposavića

Poslanici crnogorskog parlamenta izjasniće se danas o inicijativi za razrješenje ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Parlament je juče završio višesatnu raspravu o inicijativi premijera Zdravka Krivokapića.

Sjednicu parlamenta obilježile su teške riječe između predstavnika partija na vlasi i premijera Krivokapića, koji je rekao da je u Skupštini Crne Gore prisutan nemoral i političko licemjerje.

To je izazvalo oštru reakciju pojedinih poslanika partija vlasti, prenosi RTCG.

Ministar Leposavić kazao je da bi mu bilo lakše da od danas ne bude ministar i poručio da će Vlada opstati.

Podršku inicijativi Krivokapića najavili su predstavnici opozicionih partija, kao i Građanskog pokreta URA.

Iz vladajućih Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partije (SNP) poručili su da će biti protiv.

Demokratska Crna Gora saopštila je da, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine, ta partija neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) učestvovati u smjeni ministra pravde.

Nakon burne sjednice premijer Krivokapić je saopštio da neće podnijeti ostavku na tu funkciju i pozvao je poslanike da iniciraju njegovu smjenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.