Brajović: Najporaznije što je Leposavić dobijao čestitke iz Vlade i Skupštine
Ivan Brajović

Brajović: Najporaznije što je Leposavić dobijao čestitke iz Vlade i Skupštine

Najopasnija činjenica u vezi sa negiranjem genocida ministra Leposavića jeste da je, kako je i sam rekao, za takav stav uveliko dobijao čestitke i iz Vlade i iz Skupštine, poručio je danas predsjednik Socijaldemokrata Ivan Brajović, tokom rasprave o smjeni Leposavića.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović zatražio je ostavku premijera jer, kako kaže, premijer je taj koji je i postavio Leposavića na jednu od najodgovornijih pozicija u Vladi, a danas ga smjenjuje sa opozicijom uz samo četiri glasa iz parlamentarne većine, što dovoljno govori o statusu i autoritetu premijera.

Obojica su istakli da za Socijaldemokrate smjena Leposavića nema alternativu.

"Ne postoji evropski parlament u kome nema snažno desnih snaga, sa stavovima koje većina ne prihvata, ali u Crnoj Gori je riječ o najvećem klubu u vladajućoj većini, što je
poražavajuće", istakao je Brajović.

On je dodao da niko nikad nije rekao da je čitav narod ili država zločinački ili genocidan, kao i da niko nema problema sa time da se svi zločini osude, ali se na tlu Evrope nakon Drugog svjetskog rata ništa ne može porediti sa Srebrenicom, zbog čega je i potrebno jasno određenje po ovom pitanju.

Na kraju je podsjetio na stav Glavnog tužioca Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Bramerca da "poricanje i glorifikacija zločina su posljednji stepen genocida“, te da to misli čitava međunarodna zajednica.

Šehović je u svom izlaganju naglasio da je Leposavić jedini ministar pravde u civilizovanoj Evropi koji ne priznaje genocid u Srebrenici niti odluke međunarodnih sudova pod okriljem UN.

sehovic

Damir Šehović

Takođe, rekao je da je Leposavić jedini ministar ljudskih i manjinskih prava koji, umjesto da doprinosi smanjivanju tenzija, on ih podgrijava i poigrava se kroz svoj stav sa najintimnijim osjećanjima građana, posebno manjinskih naroda, te da kao takav ne može da bude na iole odgovornijoj poziciji, a ne na poziciji ministra pravde.

"Vi predsjedniče Vlade zato treba da podneseteostavku. Jer, ministar Leposavić nije sam došao tu nego ste ga vi predložili, a pritom ga sad smjenjujete sa opozicijom i samo četiri glasa koji dolaze iz reda parlamentarne većine. A jos veći razlog da podnese ostavku će premijer imati ukoliko Leposavić ne bude smijenjen", zaključio je Šehović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.