Sa 66 godina u penziju, ali od 2022. godine
Ilustracija

Sa 66 godina u penziju, ali od 2022. godine

Skupština Crne Gore usvojila je Predlog zakona o dopuni Zakona o radu, kojim je predviđeno da smanjenje starosne granice sa 67 na 66 godina za sticanje uslova za starosnu penziju, stupi na snagu početkom naredne godine.

Za izmjene zakona je glasao 41 poslanik, a četiri su bila uzdržana,prenosi RTCG.

Poslanici DF su u utorak treći put izmijenili amandman na Zakon o radu, pa će se sada smanjivanje granice za prestanak radnog odnosa sa 67 na 66 godina primjenjivati od 1. januara 2022, a retroaktivno se granica od 67 vraća od 12. juna kako bi se mogli poništiti rješenja o raskidu radnog odnosa koja su u međuvremenu donijeta.

Dnevni red današnje Skupštine Crne Gore je ranije danas dopunjen izmjenama Zakona o radu, koje je predložio DF.

Poslanik DF-a Milan Knežević kazao je da DF nije prvobitni amandman predložio da pošalje specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića u penziju, jer on, kako dodaje, ide u penziju shodno Zakonu o tužilaštvu.

Izmjene zakona stupiće na snagu po hitnom postupku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.