Skupština Crne Gore odlučila

Odboru za izbornu reformu produžen rok za rad do 31. decembra

Odboru za izbornu reformu produžen je rad do 31. decembra, odlučila je Skupština Crne Gore. Prethodno je tu odluku podržao Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Za produženje roka sa 30. juna na 31. decembar glasalo je 50 poslanika.

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Strahinja Bulajić je kazao da se Odboru produžava rada kako bi imali vremena parlamentu predloži izmjene zakona.

Poslanici Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša, Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković, Bošnjačke stranke (BS) Kenana Strujić Harbić i Albanske liste Genci Nimanbegu, juče su saopštili da neće učestvovati u radu Odbora za izbornu reformu dok se “ne stvori ambijent u kojem će dijalog i kompromis biti važniji od partikularnih uskopartijskih interesa”.

DPS od ranije bojkotuje rad Odbora.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.