Bjelica podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora UCG
Duško Bjelica

Bjelica podnio ostavku na mjesto člana Upravnog odbora UCG

Profesor Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću Duško Bjelica podnio je ostavku na funkciju člana Upravnog odbora UO Univerziteta Crne Gore UCG.

“Na javni konkurs za izbor dekana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje sam se prijavio 22. januara 2021. godine, nakon što sam dan ranije podnio pismenu ostavku na funkciju predsjednika UOUCG i jednogasno predložen na tajnom glasanju od Vijeća Fakulteta. Vršilac funkcije rektora je neopravdano dao negativno mišljenje na prijedlog Vijeća Fakulteta”, istakao je Bjelica.

Prema njegovim riječima negativno mišljenje koje se zasnivalo na poručenim novinskim člancima iz pojedinih tabloida, kao i izvještaju interne revizije iz perioda od prije 10 godina (iz 2011. i 2012. godine).

„Negativno mišljenje, koje se zasnivalo na poručenim novinskim člancima iz pojedinih tabloida kao i izvještaju interne revizije iz perioda od prije 10 godina ( iz 2011. i 2012.godine) kada sam bio na mjestu dekana ove ustanove (u reviziji nije navedena ni jedna nezakonita radnja već preporuke za uklanjanje određenih nedostataka), je napisano tendenciozno, ostrašćeno i na neakademski način, te kao takvo predstavlja očigledan primjer zloupotrebe položaja u cilju diskreditacije neistomišljenika na Univerzitetu Crne Gore“, ističe Bjelica.

Tvrdi da nije prekršio niti jedan zakon, te da je radio savjesno i profesionalno u cilju razvoja Fakulteta i Univerziteta.

„Rezultati rada su na mojoj strani, što se može lako i potvrditi. Oni su međunarodno vidljivi i prepoznati za one koji to žele vidjeti. Kako Upravni odbor Univerziteta Crne Gore nije uzeo u obzir Predlog Vijeća Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje za izbor dekana, niti reagovanje Vijeća fakulteta na Mišljenje v.d. rektora, a uzimajući u obzir da je nova uprava uvela Univerzitet Crne Gore u eru vrednovanja poručenih novinskih članaka iz pojedinih tabloida kao mjerodavne prilikom odlučivanja, ne želim dalje da učestvujem u radu ovog organa koji svojim odlukama uvodi na najznačajnijim funkcijama v.d. stanja i zbog dubokog neslaganja o imenovanju v.d. dekana na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje“, zaključio je Bjelica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.