Haradinaj: Kurti je običan prevarant
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Kurti je običan prevarant

Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj nazvao je premijera Kosova Aljbina Kurtija "običnim prevarantom" i optužio ga za pogrešan pristup procesu dijaloga sa Srbijom.

Haradinaj je ocijenio da je Kurti na jučerašnjem sastanku u Briselu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, trebalo da zatraži priznanje Kosova.

„To je upravo ono na šta smo upozorili, opasnost od prevaranta Kurtija. On je običan prevarant i obmanjuje narod Kosova opasnim pristupom dijalogu, ne tražeći supstancu za koju se vodi dijalog. To nije dijalog, to je gubljenje vremena i obmana za Kosovo jer fokus nije na uzajamnom priznanju što ostaje glavno pitanje“, rekao je Haradinaj za prištinsku agenciju KosovaPress.

Lider ABK ocenio je da Kurti „vraća dijalog na početak“.

Haradinaj je kritikovao premijera i zbog predloga da sporazum CEFTA o slobodnoj trgovini u regionu preraste u SEFTA (Sporazum o slobodnoj trgovini Jugoistočne Evrope), što je po njegovim riječima, „nešto više od ‘mini-Šengena’ i opasna ideja“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.