Na Fakultetu političkih nauka predloženo 140 mjesta za upis
Ilustracija

Na Fakultetu političkih nauka predloženo 140 mjesta za upis

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore za upis na prvu godinu studija, u studijskoj 2021/22. godini, predloženo je 140 mjesta, koliko je i predviđeno licencom, kazala je prodekanka za nastavu na ovom fakultetu prof. dr Vesna Simović Zvicer.

Isti broj je bio predložen i prethodne studijske godine, kada je na studijskom programu Politikologija i međunarodni odnosi upisano 60 studenata, na programu Socijalna politika i socijalni rad njih 40 i Medijske studije i novinarstvo - 40 studenata.

„Za upis na Fakultet političkih nauka posljednjih godina vlada veliko interesovanje. Najviše interesovanja je bilo za smjer Socijalna politika i socijalni rad, za koji se, posljednjih nekoliko godina prijavljuje duplo veći broj kandidata od broja koji je predviđen za upis. I ove godine očekujemo veliko interesovanje za upis na svim smjerovima, i to od strane najboljih srednjoškolaca“, kazala je prodekanka Simović-Zvicer.

Na Fakultetu političkih nauka će, za srednjoškolce iz Crne Gore, čiji podaci postoje u registru nadležnog ministasrtva, biti organizovan elektronski upis. Ovogodišnji upis je dio pilot projekta Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i Univerziteta Crne Gore. Kandidati čiji podaci nisu potpuni ili srednju školu nijesu završili U Crnoj Gori, moći će da predaju dokumentaciju studentskoj službi fakulteta.

Za sva tri smjera prohodnost imaju gimnazija, licencirana srednja vjerska škola, ekonomska, trgovinsko-ugostiteljska, turistička, pomorska, škola unutrašnjih poslova, s tim što za porogram Socijalna politika i socijalni rad, prohodnost ima, pored pomenutih, i medicinska škola.

Nakon trogodišnjih redovnih studija na Fakultetu su za sve studijske programe organizovane magistarske postdiplomske studije i trogodišnje doktorske studije po bolonjskom sistemu studiranja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.