Uhapšena osoba koja je prijetila sinu Zdravka Krivokapića
Zdravko Krivokapić

"Riječ je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno upalo u privatni posjed predsjednika Vlade CG"

Uhapšena osoba koja je prijetila sinu Zdravka Krivokapića

Jedna osoba uhapšena je zbog sumnje da je ugrožavala sigurnost sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici (ODT).

"Po nalogu dežurne tužiteljke Osnovnog državnog ružilaštva u Podgorici Jelena Protić službenici Centra bezbjednosti Podgorica lišili su slobode jedno lice (V. Z.) iz Podgorice zbog osnova sumnje da je učinilo krivično djelo – ugrožavanje sigurnosti, prema oštečenom, sinu Predsjednika Vlade Crne Gore", navode iz ODT.

Kako navode iz ODT-a, iz prikupljenih dokaza i obavještenja proizilazi da je osumnjičeni, telefonskim putem, poslao oštećenom poruku prijeteće sadržine, koja je kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti.

"Riječ je o istom licu koje je u prethodnom periodu neovlašćeno posjetilo kuću Predsjednika Vlade. Po zahtjevu dežurne državne tužiteljke nadležni sud je donio naredbu po osnovu koje je policija izvršila pretresanje stana koji koristi osumnjičeni. Po nalogu tužiteljke privremeno je oduzet i telefon osumnjičenog radi vještačenja i pribavljanja elektronskih dokaza o krivičnom djelu", navode iz ODT-a.

Osumnjičeni će, kako su kazali, u zakonskom roku biti sproveden državnoj tužiteljki radi saslušanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.