Na Cetinju otvorena izložba „Prvih dvadeset“

Na Cetinju otvorena izložba „Prvih dvadeset“

Tokom obilježavanja dvadeset godina postojanja KotorArt don Brankovih dana muzike, na Cetinju je, u prostorijama Ministarsta prosvjete, nauke, kulture i sporta, otvorena izložba pod nazivom „Prvih dvadeset“.

Kako je saošteno iz Ministarstva, postavka izložbe obuhvata više od četrdeset fotografija autora Duška Miljanića, Radoja Milića, Krsta Vulovića, Aleksandra Kaluđerovića, Stevana Kordića i Zorana Radonjića, koji su objektivom fotografskog aparata zabilježili, ovjekovječili i, ovom prilikom, dočarali sjećanja i uspomene na prve dvije decenije postojanja i rada KotorArta.

"Razvoj, originalnost, održivost promjene i prilagodljivost koje su pratile Festival, mogu se naslutiti kroz ovu sadržajnu retrospektivnu izložbu. Takođe, izložba, istovremeno, svjedoči jedinstvenu atmosferu umjetničkih događaja i autentične ambijente Kotora i Boke. Selektor izložbe je fotograf  Duško Miljanić, dugogodišnji saradnik KotorArt festivala", navodi se u saopštenju.

Izložba je otvorena 1. juna u Kotoru, a nakon Cetinja, na Svjetski dan muzike, 21. juna, fotografije će biti izložene u prostorijama Perjaničkog doma u Podgorici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.