Bar: Specijalci na terenu, traže dokaze o švercu cigareta
ilustracija

Bar: Specijalci na terenu, traže dokaze o švercu cigareta

Specijalna jedinica Sektora za borbu protiv kriminala započela je akciju u Luci Bar.

"Službenici Uprave policije – Sektora za borbu protiv kriminala zajedno sa službenicima Uprave prihoda i carina, u sklopu aktivnosti usmjerenih na suzbijanje krijumčarenja cigareta na teritoriji Crne Gore, vrše kontrolu poslovanja više pravnih lica", navodi se u saopštenju policije.

Naime, pripadnici policije i carina vrše kontrolu poslovanja pravnih lica koja svoju djelatnost  obavljaju u slobodnoj zoni Luke Bar a čija je djelatnost vezana za duvanske proizvode.

"Aktivnosti nadležnih organa su u toku i javnost će o detaljima biti blagovremeno obavještena", saopšteno je iz policije.

Provjerava se dokumentacija o uvozu robe, kao i carinsko skladište.

Prije nekoliko sedmica lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević je javno iznosio navode o švercu cigareta u Luki Bar.

Krajem maja on je tvrdio je da je u 15 dana iz carinskog skladišta iz slobodne zone Bar izašlo od 80 do 100 kontejnera švercovanih cigareta

"Ja sam dobio informaciju da je u proteklih, pomnožite to sa 250 hiljada, to je 25, 26 miliona eura profita". 

Medojević je rekao da osnovano sumnja da je u taj posao ušla garnitura bliska premijeru Zdravku Krivokapiću, ali nije iznosio dokaze.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.