Borovinić Bojović: Vakcinisani zaštićeni od najtežih formi bolesti

Borovinić Bojović: Vakcinisani zaštićeni od najtežih formi bolesti

Ako se pojave nove mutagene forme, vakcinisani će biti zaštićeni od najtežih formi bolesti. Vakcinacijom protiv korone štitimo lično, ali i zdravlje najbližih i cijele nacije. Uz to, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti,oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti - poručila je iz Nikšića, gdje je ranije danas u centru otvoren mobilni vakcinalni punkt ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović.

Prvi koji su se vakcinisali bili su dobrovoljni davaoci krvi, predvođeni predstavnicima Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

„Veoma je važno da svi shvatimo značaj vakcinacije. Time štitimo sopstveno zdravlje, zdravlje najbližih i zdravlje nacije.Sa druge strane, ukoliko bi se desilo da se tokom predstojeće jeseni ili zime pojave mutagene forme bolesti, oni koji su vakcinisani biće zaštićeni od najtežih formi bolesti kao i od smrtnog ishoda.U tom smislu, dodatno je važno da dobrovoljni davaoci krvi koji su naši heroji takođe budu vakcinisani“, navela je dr Borovinić Bojović.

Ona je istakla da su dobrovoljni davaoci krvi moraju imati isti status, ma gdje god da se on nalazi u našoj državi.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.