Tokom vikenda 37 saobraćajnih nezgoda, uhapšeno čak 60 vozača
ilustracija

Sankcionisano 1170 vozača

Tokom vikenda 37 saobraćajnih nezgoda, uhapšeno čak 60 vozača

Čak 60 vozača isključeno iz saobraćaja, uhapšeno i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje tokom vikenda.

U danima vikenda na teritoriji naše države dogodilo se 37 saobraćajnih nezgode u kojima je šest osoba zadobilo teške tjelesne povrede a 21 osoba je zadobila lake tjelesne povrede, podaci su Uprave policije.

Povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 1.170 vozača - saopšteno je.

Ono što i dalje zabrinjava, ističu iz policije, je podatak da je  čak 60 vozača isključeno iz saobraćaja, lišeno slobode i privedeno nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje 

"Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekršaja kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (među počiniocima su registrovani i mladi vozače) i drugi teški prekršaji za koje je u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima propisano lišavanje slobode", saopštila je Uprava policije.

Apeluju na vozače, da bezbjednim i odgovornim ponašanjem u saobraćaju, doprinesu ličnoj, bezbjednosti svojih saputnika, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije Uprave policije će, poručuju, i u narednom periodu nastojati da preventivnim i represivnim aktivnostima,doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.