Novak Đoković kralj Pariza: Ovo je ispunjenje sna!
Novak Đoković

19. grend slem titula u karijeri

Novak Đoković kralj Pariza: Ovo je ispunjenje sna!

Novak Đoković je po drugi put u karijeri šampion Rolan Garosa!

Poslije velike borbe najbolji igrač planete je u svom 29. grend slem finalu došao do 19. grend slem titule u karijeri pobjedivši Stefanosa Cicipasa, 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4.

Grku je to bilo prvo finale u karijeri, ali dugo će ga se sjećati zbog prilike koju je propustio.

Novak je ovom titulom posle 52 godine postao prvi igrač sa po najmanje dvije titule na svakom od grend slemova i prišao je Federeru i Nadalu na samo jednu zaostatka u trci za GOAT titulu.

Prvu titulu u Parizu osvojio je 2016. godine kada je pobjedio u finalu Endija Marija.

Poslije meča, dao je izjavu na terenu:

"Hvala vam što ste bili danas ovde prisutni. Još jednom je bila naelektrisana atmosfera. Želim da zahvalim mom timu, mojoj porodici, mom treneru, fizioterapeutu, svima koji su zaslužni za ovo što smo napravili danas. Nivo tenisa bio je izvanredan. Bilo je izutetno fizički i mentalno teško. Dva puta u tri dana igrao sam dva teška meča, ali pokazao sam sve svoje sposobnosti i da se vratim u meč. Ovo je ispunjenje sna, nevjerovatno je šta sam uspio da ostvarim. Hvala vam svima. ", rekao je Đoković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.