Doktor potvrdio: Eriksenu stalo srce, ne znamo zašto

Doktor potvrdio: Eriksenu stalo srce, ne znamo zašto

Danski fudbaler Kristijan Eriksen doživio je srčani zastoj kada se srušio tokom utakmice protiv Finske na EP, rekao je doktor danskog tima Morten Bosn.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Evropskom prvenstvu, Erikson se srušio na teren na stadionu Parken.

"Reanimirali smo ga, radilo se o srčanom zastoju", rekao je Bosn,prenosi B92.

"Koliko smo bili blizu da ga izgubilo? Ne znam, ali vratili smo ga posle jedne (defibrilacije), što je prilično brzo", rekao je on i dodao da su svi obavljeni pregledi bili dobri.

Bosn je naveo da je Eriksen bio u nesvjesti kada je stigao do njega.

"Kada sam došao do njega, disao je, osjećao sam puls, ali se sve ođednom promijenilo i počeli smo reanimaciju... Pomoć je zaista brzo stigla i učinili smo sve što smo morali i uspjeli smo da ga vratimo", rekao je Bosn.

On je istakao i da još nije jasno šta je izazvalo kolaps Eriksona.

"Nisam kardiolog, pa ću detalje o tome zašto se to dogodilo prepustiti stručnjacima", dodao je.

Takođe je rekao da 29-godišnji fudbaler možda ne bi preživio da se utakmica nije igrala na velikom turniru, s vrhunskom opremom pri ruci.

"Mislim da je to bilo odlučujuće. Kada se tako nešto dogodi vrijeme je presudan faktor, a to vrijeme je kratko. To je bilo presudno", rekao je Bosn.

Fudbaler Intera je posle ukazane pomoći na terenu na nosilima iznijet sa terena, okružen saigračima.

Utakmica Danske i Finske je bila suspendovana oko 90 minuta prije nego što je nastavljena. Finska je na kraju pobijedila sa 1:0.

Selektor Danske Kasper Hjulmand rekao je da je Eriksen, kada je razgovara sa njim, više brinuo o svojim saigračima, nego o sebi.

"Rekao je: 'Ne sjećam se mnogo toga, ali me više brinete vi, kako ste?' To je tipičano Kristijanovo ponašanje. Bilo je lijepo vidjeti ga kako se smješka", rekao je Hjulmand.

Danska je otkazala za danas planirani trening, a selektor je rekao da će tim sjutra pokušati da se vrati uobičajenoj rutini.

Insistirao je da su igrači odlučni u tome da završe turnir.

Danska će naredni meč u Grupi B Evropskog prvenstva igrati u četvrtak protiv Belgije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.