Zeković: SDP predlaže Rezoluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG i kontrolno saslušanje ministra i menadžmenta
Bojan Zeković, Foto: SDP

Zeković: SDP predlaže Rezoluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG i kontrolno saslušanje ministra i menadžmenta

SDP predlaže Rezoluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG i kontrolno saslušanje ministra i menadžmenta EPCG, kazao je Bojan Zeković potparol Socijaldemokratske partije.

SDP će kako navodi inicirati kontrolno saslušanje ministra kapitalnih investicija i predsjednika UO EPCG, povodom tvrdnji predsjednika Vlade Crne Gore da ima informacije da je pripremana prodaja EPCG, i ukoliko informacije sa saslušanja potvrde tvrdnje premijera predložiti Rezuluciju o zaštiti državnih interesa u EPCG.

Podsjetio je da je “ekspertska Vlada” na čelo borda direktora najvrjednijeg državnog preduzeća postavila predsjednika Izvršnog odbora Nove srpske demokratije, a za izvršnog direktora portparola Demokratske Crne Gore, kao i da je ta kadrovska rješenja predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić  ocijenio riječju – “katastrofa”.

"Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović sastajao se sa potpredsjednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Srbije, Zoranom Mihajlović, što premijer vidi kao potvrdu njegovih sumnji da se priprema prodaja EPCG, što kako kaže želi zaustaviti. U TV intervjuu, premijer je saopštio: “Kada sam čuo da će zbog većine članova Odbora direktora postojati potencijalna opasnost da se možda proda Elektroprivreda, tada sam reagovao. Kako ne bi mogli aktivisti politički, koji su danas dočekani od strane pojedinih ministara… Već sam upozorio određene Vlade da ne mogu da pregovaraju sa predsjednicima Odbora direktora. To je nedopustivo”, podsjetio je Zeković.

Zeković dodaje da javna prepucavanje i optuživanje za iznošenje neistina između predsjednika Vlade i njenih članova ili predstavnika postaju svakodnevna pojava.

Ipak, dodaje da značaj sumnji koje su iznijete, kao i činjenica da dolaze sa institucionalno najmoćnije pozicije obavezuju da budu provjerene i eventualna takva namjera na vrijeme zaustavljena.

"Posebno iz razloga što se sve dešava u periodu kada je Crna Gora izložena raznovrsnoj agresiji od strane vlasti u Beogradu, a interese Crne Gore zastupa funkcioner partije koja prema Vučiću ima vazalni odnos. Očekujemo da će predsjednik Vlade inicirati razrješenje predstavnika Vlade u Odboru direktora EPCG, koje sumnjiči da rade za interese Srbije, a protiv interesa Crne Gore koju formalno predstavljaju", istakao je Zeković.

Podsjetio je i da je i DPS imao namjeru privatizovati EPCG, što je SDP jednom zaustavio.

"Nadamo se i da je odlazak u opoziciju i sve što se događa i DPS uvjerilo u ispravnost politike SDP-a, odnosno očuvanje strateških kompanija u državnom vlasništvu, što je i potvrdu dobilo i kroz ostvarivanje 100 miliona eura profita ove grupacije u protekle tri godine", zaključio je Zeković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.