Akvarijum Boka otvorio vrata za posjetioce

Akvarijum Boka otvorio vrata za posjetioce

Vrata prvog morskog akvarijuma u Crnoj Gori su otvorena. Riječ je o akvarijumu Boka - jednom od najznačajnijih projekata Institua za biologiju mora, koji je obogatio turističku ponudu Kotora.

"Nakon tri godine intezivnog rada na realizaciji možda najznačajnijih projekata Instituta za biologiju mora u poslednjih 10 godina, otvorili smo vrata za sve posjetioce i otvorili prvi morski akvarijum koji je dobio ime po Bokokotorskom zalivu”, kazao je direktor Instituta za biologiju mora Mirko Đurović.

Akvarijum Boka je edukativno-naučni, kulturno-turistički sadržaj Kotora i Crne Gore.

"Naša misija je da, u narednim godinama, širimo ideju zaštite životne sredine, ukazujemo na probleme, edukujemo najmlađe... Direktnim kontaktom sa posjetiocima otvaramo nove poglavlje i dajemo doprinos u cilju edukacije najmlađih”, poručio je Đurović.

U godini kada slavi 60 godina od osnivanja, Institut daje akvarijum Boka na poklon Kotoru i  Crnoj Gori.

"Naša je želja da prikažemo, prije svega, životinjski i biljni svijet Jadranskog mora, a u kasnijim fazama razvoja, imaćemo novitete i vrste koje je teško primijetiti prilikom ronjenja. Nadamo se da će Akvarijum biti dio bogate turističke ponude Kotora”, zaključio je Mirko Đurović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.