DPS Nikšić: Vlast, koja veliča ubice Ljuba Čupića, inspirator je skaradnog čina skrnavljenja njegovog spomenika
Demokratska partija socijalista, Nikšić

DPS Nikšić: Vlast, koja veliča ubice Ljuba Čupića, inspirator je skaradnog čina skrnavljenja njegovog spomenika

Najsnažnije osuđujemo sramno skrnavljenje spomenika Ljubu Čupiću, i zahtijevamo od nadležnih organa da što prije privede pravdi i adekvatno kazne, osobu koja je juče posramila cio Nikšić ali i Crnu Goru, saopšteno je iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu.

Poručuju da je uriniranje po spomeniku heroja koji je simbol borbe protiv fašizma i otpora, samo posljednji čin u nizu pokušaja da se slobodarski i prkosni Nikšić, grad kulture i boema, svede na "provincijalnu četničku kasabu i simbol primitivizma".

"Nedavno smo svjedočili, kako predsjednik Opštine i njegova kamarila pjevaju pjesme u čast ubica Ljuba Čupića, četnika i izdajnika. Zato je jasno da je aktuelna vlast, koja baštini vrijednosti poražene ideologije, pravi inspirator ovog skaradnog čina koji se sinoć desio u našem gradu. Podjednako je odgovoran i Marko Kovaćević, kao prvi novočetnik ovog grada, kao i oni iz URA i Demokrata, koji su digli ruke da Nikšić dobije ovakvu vlast. Svi oni obrukali su Nikšić u jednakoj mjeri, kao i ovaj primitivni nesretnik sa snimka koji je zgrozio Crnu Goru i region", dodaje se u saopštenju DPS-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.