DNP: Ponudićemo Krivokapiću rekonstrukciju Vlade sa političarima iz vlasti
Sjednica Predsjedništva partije, Foto: DNP

"U suprotnom iniciraćemo izbor nove Vlade"

DNP: Ponudićemo Krivokapiću rekonstrukciju Vlade sa političarima iz vlasti

Na danas održanoj sjednici Predsjedništva Demokratske narodne partije Crne Gore, na lično insistiranje predsjednika Partije, Milana Kneževića, održano je tajno glasanje o njegovom povjerenju, na kojem je dobio apsolutnu podršku svih članova Predsjedništva, navodi se u saopštenju te partije.

Poručuju da je zatim održana sjednica Glavnog odbora DNP CG, na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori u svjetlu najnovijih postupaka premijera Krivokapića, njegove nedosljednosti u donošenju odluka, kao i pozicije koalicije na vlasti u današnjem političkom trenutku.

"Nakon uvodnog izlaganja Kneževića, u raspravi je učestvovao veći broj članova GO DNP, koji su iskazali nepodijeljene stavove da su DNP i vladajuća koalicija dosad trpjeli brojne oblike marginalizacije od strane premijera Krivokapića, koji je ignorisao činjenično stanje da je, upravo zahvaljujući većinskim glasovima Koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izabran za predsjednika Vlade", dodaje se u saopštenju.

Glavni odbor je kako navode na kraju sjednice jednoglasno usvojio sljedeće zaključke:

"Da se premijer Krivokapić pozove na razgovor o prevazilaženju aktuelne političke krize na relaciji parlamentarna većina – Vlada, i da mu se ponudi sljedeći modalitet: rekonstrukcija Vlade, u koju bi ušli političari iz stranaka koje podržavaju aktuelnu Vladu, a na čijem čelu bi ostao Zdravko Krivokapić", kazali su iz DNP-a 

Poručuju da ukoliko premijer Krivokapić odbije takav modalitet, DNP će inicirati izbor nove Vlade, sastavljene od aktuelne parlamentarne većine i stranaka manjinskih naroda, na čijem čelu ne bi bio Zdravko Krivokapić.

"Vjerujući da ovako predloženi modalitet u potpunosti štiti interese građana koji su Koaliciji “Za budućnost Crne Gore” dali podršku, Glavni odbor je zadužio predsjednika Partije i poslanike DNP-a da i po cijenu novih izbora, koje bi pripremila Prelazna Vlada, istraju u ovim nastojanjima", zaključuje se u saopštenju DNP-a.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.