Iz Crne Gore za Njemačku bez karantina i naknadnog testiranja

Iz Crne Gore za Njemačku bez karantina i naknadnog testiranja

Crna Gora više nije rizično područje u kontekstu korona virusa, objavilo je Ministarstvo zdravlja nakon objavljenog izvještaja njemačkog Instituta Robert Koh.

Iz Crne Gore za Njemačku bez karatina: Više nijesmo ni na listi rizičnih Crna Gora više nije rizično područje u kontekstu korona virusa. To je objavljeno u posljednjem izvještaju Instituta Robet Koh koji stupa na snagu od nedjelje, 13. juna - objavilo je ministarstvo.

To znači, pojašnjavaju, da karantin i naknadno testiranje više nijesu nužni po povratku iz Crne Gore u Njemačku.

Za ulazak u Njemačku potreban je negativan test, dokaz o urednoj vakcinaciji ili dokaz o oporavku prije povratka, navodi se u izvještaju Instituta - objavilo je Ministarstvo zdravlja na Twiteru.
 

Izvještaj RKI imaće uticaja i na druge države EU

Njemačka je sa crvene liste zemalja rizičnih za putovanja zbog koronavirusa skinula i Srbiju a tu su još zemlje regiona, Hrvatska,BIH, Kosovo i S.Makedonija.

Robert Koh institut (RKI), zbog opadajućeg broja novih slučajeva infekcije koronavirusom, sa liste rizičnih zemalja skinuo je više zemalja, među kojima su Austrija, SAD, Kanada, Jermenija, Azerbejdžan, Kanada, Liban, Moldavija, Ukrajina, Kipar.

Pored Crne Gore i Srbije, sa Zapadnog Balkana, ne tretiraju se više kao rizične zemlje i regioni Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Hrvatska.

Skidanje sa liste rizičnih zemalja olakšava putovanje u Njemačku, to jest uklanja sve epidemijske "prepreke".

Nova pravila za putovanja važiće od nedelje, naveo je RKI u svom saopštenju.

To što je RKI zemlje Zapadnog Balkana proglasio nerizičnim imaće uticaja i na druge države EU, odnosno na Austriju, koja je odlučila da svoja pravila za ulazak u zemlju određuje na osnovu liste njemačkog instituta, prenio je Tanjug.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.