Krivokapić: Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me - dođem
Foto: TVCG

Krivokapić: Oni misle da sam ja na tasteru, kliknu me - dođem

Odbor za bezbjednost i odbranu nije raspravljao o imenovanju direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, jer na sjednicu nijesu došli poslanici Demokratskog fronta, na čelu sa predsjednikom Odbora Milanom Kneževićem.

 Na sjednicu su došli premijer Zdravko Krivokapić i v.d. direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić, kao i ostatak poslanika vlasti, ali to nije bilo dovoljno za kvorum.

Na pitanje zašto se nije pojavio na prethodnoj sjednici Odbora za bezbjednost, na kojoj je bilo planirano njegovo kontrolno saslušanje u vezi šverca cigareta, Krivokapić je novinarima, saopštio da je u dopisu Odboru ukazao na pravne propise i one koji su politički.

“Ja kao premijer ne mogu da budem toliko neodgovoran i da na svaku priču rekla - kazala skačem. U to vrijeme sam imao odbor za jednu možda najznačajniju proslavu koja se dešava ove godine u Crnoj Gori, a to je 50 godina od osnivanja CANU-a. Niti me je ko pitao za vrijeme, niti je ko dogovarao sa mnom bilo šta. Oni misle da sam ja ono na tasteru, kliknu me - dođem, i trebaju da mi sude za nešto što nikada u životu ne bi pomislio, a ne učinio", saopštio je Krivokapić novinarima.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao je za danas sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu sa jednom tačkom dnevnog reda - predlogom za imenovanje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Na sjednicu su došli poslanici Demokrata Dragan Krapović i Boris Bogdanović, URA-e Miloš Konatar i SNP-a Dragan Ivanović.

Sjednica nije održana jer nijesu došli poslanici Demokratskog fronta, na čelu sa predsjednikom Odbora Milanom Kneževićem.

Knežević je juče saopštio da je Bečića obavijestio da neće sazvati sjednicu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Vukšića, zbog, kako je rekao, ignorantskog odnosa premijera prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na kontrolno saslušanje 2. juna.

TVCG/RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.