Knežević neće sazivati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera
Milan Knežević

Knežević neće sazivati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević neće sazvati sjednicu tog skupštinskog tijela na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost ANB i davanju mišljenja.

 Knežević je o tome obavijestio predsjednika Skupštine Aleksu Bečića, a razlog je kako navodi, ignorantski odnos premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu zakazanu za 2. jun na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

"Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora", istakao je Knežević.

On je ponovio da će, do god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost, na isti tretirati svaki njegov predlog upućen odboru.

"Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom odredjenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine", poručio je Knežević.

On je objavio i dopis koji je, 8. juna, uputio Bečiću u kojem iskazuje spremnost da učestvuje u poštovanju Ustava i zakona, a ne njegovom gaženju.

"Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini", zaključio je Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.