Sa sastanka

Dogovoreno intenziviranje kontrola u šumarstvu, lovstvu i vodoprivredi

"Svega 10 šumarskih inspektora pokriva kompletnu teritoriju države, što nije dobro"

Kontinuiran, posvećen i kvalitetan rad inspekcijskih službi jedan je od glavnih preduslova za očuvanje šumskih i vodnih resursa. U cilju sprječavanja nelegalnih aktivnosti i uništavanja prirodnih resursa ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede mr Aleksandar Stijović i državna sekretarka Nikolina Mišnić razgovarali su danas sa v.d. direktorom Uprave za inspekcijske poslove Ilirijem Harasani.

Tema sastanka bilo pronalaženje najboljeg modela efikasne koordinacije u radu između Ministarstva i resornih inspekcijskih službi.

1623346518cbuubnwkd2igxnrmi1920x1280

Kako je saošteno iz ovog ministarstva, dogovorene su zajedničke aktivnosti radi adekvatne pripreme i blagovremenog djelovanja kako bi se obezbijedila potrebna kontrola i zaštita u sektorima šumarstva, lovstva i zaštite bilja, kao i u rješavanju akutnog problema eksploatacije šljunka.

"Analizom dosadašnjih rezultata inspekcije ustanovljeno je da postoje problemi, ali i propusti u radu koje je potrebno sistematski riješiti. Jedan od problema jeste i nedostatak kadrovskih kapaciteta, jer svega deset šumarskih inspektora pokrivaju kompletnu teritoriju države, što svakako nije dovoljno.

Sagovornici su se saglasili da su problemi ozbiljni te da je u susret periodu eksploatacije šuma i lovnoj sezoni neophodno raditi na proširenju inspekcijskih kapaciteta i značajno pojačati kontrolu na terenu kako bi se adekvatno suprotstavili krivolovu i daljoj devastaciji šuma i rječnih korita", saopšteno je.

Prirodni resursi su zajedničko dobro svih građana Crne Gore i samo udruženim radom možemo da ih sačuvamo za buduće generacije, zaključeno je na sastanku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.