Predviđeno postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarka odbrane i NGŠ u posjeti Kolašinu i Andrijevici

Predviđeno postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine

Ministarka odbrane Olivera Injac i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, obišli su danas kasarnu u Kolašinu, stacionarno čvorište veze "Bjelasica" i razgovarali sa predstavnicima Opštine Andrijevica.

Ministarka i NGŠ su se upoznali sa aktivnostima 3. Pješadijske čete, stacionirane u Kolašinu, pri čemu im je prezentovano naoružanje i oprema koju jedinica koristi.

Injac je poručila da je sigurna da svi pripadnici VCG daju maksimalan doprinos, ali da se uvijek mora težiti ka još boljim rezultatima.

"Sve što radite u sistemu bezbjednosti, radite na korist građana i države. Imate podršku Ministarstva odbrane, da radimo svi najbolje što možemo i da zajednički ostvarujemo rezultate", istakla je ministarka.

Ona je u razgovoru s pripadnicima 3. Pješadijske čete naglasila da će Ministarstvo nastaviti da radi na poboljšanju uslova života pripadnika Vojske.

Komanda Čete za vezu i elektronsko ratovanje je ministarku i brigadnog generala upoznala sa načinom rada i aktivnostima pripadnika te jedinice na stacionarnom čvorištu veze "Bjelasica".

Na toj lokaciji predviđeno je postavljanje radara za nadzor vazdušnog prostora do 2024. godine. Radar je donacija NATO-a i do postavljanja će trajati njegova modernizacija, obuka osoblja i infrastrukturni radovi.

Ministarka i načelnik Generalštaba su posjetili i Andrijevicu, gdje su razgovarali s predstavnicima Opštine o budućim oblicima saradnje i partnerstva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.