Prihvaćen predlog SD-a da se dodijele turistički vaučeri zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda
Boris Mugoša

Prihvaćen predlog SD-a da se dodijele turistički vaučeri zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda

Na današnjoj sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet prihvaćen je predlog poslanika Socijaldemokrata Borisa Mugoše da se u budžetu Crne Gore za 2021. godinu predvide sredstva za turističke vaučere zaposlenima u ustanovama socijalne i dječije zaštite i planiraju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, ukoliko se tokom godine donese zakon o njegovom osnivanju.

Kada je riječ o turističkim vaučerima, oni su već uvedeni za prosvjetne i zdravstvene radnike u visini od 200e, ali su Socijaldemokrate zbog kompleksnosti i odgovornosti posla zaposlenih u ustanovama socijalne i dječije zašite, predložile proširenje vaučera i na njih,pojasnio je Mugoša.

Takođe, prihvaćeno je da se u budžetu prepoznaju sredstva za početak rada Alimentacionog fonda, koji je od izuzetnog značaja za stabilnost i sigurnost samohranih roditelja i kvalitet života djece,  i o kome se priča se već dugo.

"Nažalost, u Crnoj Gori samo jedna trećina roditelja uredno plaća alimentaciju za svoju djecu zbog čega je neophodno koncipiranje adekvatnog modela podrške države samohranim roditeljima", kazao je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.