Više novca za Đalovića pećinu,OŠ
Bijelo Polje

Odbor podržao Zoronjić:

Više novca za Đalovića pećinu,OŠ "Nedakusi" i ski centar Cmiljača

Amandmani poslanice Građanskog pokreta URA prof. Suade Zoronjić na Budžet za 2021. godinu kojima se traži izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Nedakusi“ u Bijelom Polju i obezbjeđivanje sredstava za nastavak izgradnje Ski centra „Cmiljača“ kao i valorizacije „Đalovića pećine“ u tom gradu dobili su podršku Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.

Zoronjić je kazala da se nada da će se Vlada odnijeti odgovorno i da će opredijeliti na kraju potrebna sredstva za ova dva projekta.

„U pitanju su izgradnja fiskulturne sale u OŠ „Nedakusi“ jer je nezamislivo da djeca u toj školi u 2021. godini nemaju fiskulturnu salu. To je jedina škola u Bijelom Polju koja nema taj vid infrastrukture“, kazala je ona.

SuadaZoronjic

Zoronjić

Što se tiče započetih infrastrukturnih projekata u Bijelom Polju i obezbjeđivanje nedostajućih sredstava za njih, Zoronjić je ukazala da bi to bio dodatan podstrek za razvoj ne samo Bijelog Polja već i cijelog sjevera.

„Za nastavak dinamike izgradnje Ski centra „Cmiljača“ Vlada je izdvojila 68 000 eura, a amandmanom sam zatražila da taj iznos bude 1 950 000 eura kako bi se projekat nastavio u punom kapacitetu. Valorizacija Đalovića pećine je takođe važan projekat koji znači razvoj i valorizaciju izuzetnog prirodnog bisera u turističke svrhe. Predlogom Budžeta predviđeno je 2 500 000 eura, a ja sam amndmanom zatražila još 2 000 000eura. Zadovoljstvo je što su kolege sa odbora prihvatile ove moje amandmane“, istakla je Zoronjić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.