Četiri mjeseca zatvora za Francuza koji je ošamario Makrona
Foto: Screenshot

Četiri mjeseca zatvora za Francuza koji je ošamario Makrona

Sud u Francuskoj osudio je danas 28-godišnjeg Demijena Tarela koji je u utorak ošamario predsjednika Emanuela Makrona na četiri mjeseca zatvora, javila je televizija BFM.

Tarel je prethodno priznao da je udario Makrona, ali je istražnim organima rekao da to nije uradio sa predumišljajem, prenosi Rojters.

Tužilaštvo je zatražilo da se Tarelu izrekne kazna od 18 mjeseci, a sudije su odlučile da ga osude na četiri mjeseca zatvora i 14 mjeseci uslovno.

Tokom poshete regiji Tan Lermitaž na jugoistoku zemlje, u utorak predsjednik Makron prišao je masi građana da ih pozdravi, a Tarel je zgrabio predsjednika za ruku i ošamario ga po licu, ponavljajući frazu poznatu poštovaocima Francuske monarhije, a prije nego što je predsjedničko obezbjeđenje intervenisalo.

Policija je nakon incidenta privela Tarela, koji, prema istražiteljima, nije bio poznat policiji prije ovog slučaja, a uhapšen je i njegov prijatelj koji je snimio cio incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.