Marković: Izmjenama u Zakonu o radu uvodi se pravna nesigurnost i nepredvidljivost u radno-pravni sistem
Duško Marković

Marković: Izmjenama u Zakonu o radu uvodi se pravna nesigurnost i nepredvidljivost u radno-pravni sistem

Mijenjanjem Zakona o radu, naprečac i po drugi put za 4 mjeseca, aktuelna vlast šalje u penziju po sili zakona neodređen broj ljudi, eliminišući iz procesa rada veliki broj zaposlenih sa cjelovitim iskustvom i u punoj profesionalnoj snazi. Riječ je o tipičnom uvođenju pravne nesigurnosti i nepredvidljivosti u radno-pravni sistem, saopštio je Duško Marković, bivši premijer Vlade Crne Gore i poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore.

Podsjetio je da je za mandata Vlade koju je vodio, radno zakonodavstvo ocijenjeno kao savremeno i usaglašeno sa visokim evropskim standardima.

"Je li sadašnja politička većina uradila preciznu analizu finansijskog opterećenja ovakvih rješenja? Vjerujem da nije. Jer će ionako sav teret pasti na građane i našu ranjenu privredu", poručio je Marković.

Dodaje da ne može nijedna vlast nečije pravo pretvarati u bezuslovnu obavezu, a legitimno i zakonito očekivanje u nepogodu za njegovog imaoca!

"Nadam se da će se veoma brzo dati i sudska ocjena i ustavni odgovor u pogledu pravilnosti ovakvih rješenja", poručio je Marković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.