U Indiji se srušila zgrada, poginulo 11 osoba
Foto: AFP

U Indiji se srušila zgrada, poginulo 11 osoba

Najmanje 11 osoba je poginulo a sedam povrijeđeno kada se srušila trospratna, dotrajala zgrada posle jakih monsunskih kiša u gradu Mumbaju na zapadu Indije, saopštila je danas policija.

Na desetine spasilaca rasčišćavalo je ruševine u potrazi za stanovnicima koji su možda još uvjek zarobljeni, rekao je policajac Ravindra Kadam.

On je naveo da se zgrada srušila kasno sinoć. Obilne monsunske kiše tokom dana poplavile su nekoliko djelova Mumbaja, indijskog finansijskog i zabavnog centra.

Televizijski kanal Nju Delhi je prenio da se zgrada srušila u siromašnoj četvrti u oblasti Malad Vest u Mumbaju.

Mještani su pomagali vatrogascima i policajcima u spašavanju ljudi, a sedmoro povrijeđenih prebacili su u bolnicu u predgrađu Kandivali.

U Mumbaju gdje je za 12 sati palo 222 milimetra kiše, mnogi putevi, željezničke pruge i naselja su pod vodom.

Urušavanje zgrada je uobičajeno u Indiji tokom sezone monsuna – od juna do septembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.