Zajedničkom saradnjom do usavršavanja naših ljekara u Francuskoj
Foto: Ministarstvo zdravlja, Twitter

Borovinić Bojović na sastanku sa princem Nikolom Petrovićem

Zajedničkom saradnjom do usavršavanja naših ljekara u Francuskoj

Studenti četvrte, pete i šeste godine Medicinskog fakulteta u Podgorici dobiće priliku da dio praktičnog znanja stiču na francuskim fakultetima.

Memorandum o saradnji, tokom radne posjete Francuskoj, dogovorila je ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović sa dekanom Medicinskog fakulteta Univerziteta Paris Saclay, profesorom Didieom Samuelom.

Ranije je dr Borovinić Bojović sa kolegama u francuskom Ministarstvu solidarnosti i zdravlja dogovorila i da dio crnogorskih specijalizanata i subspecijalizanata provede od godine do dvije staža u najvećoj bolničkoj grupi u Evropi AP-HP (Assistance Publique – Hôpitaux de Paris) sa sjedištem u Parizu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja podršku namjerama dva ministarstva dao je i princ Nikola Petrović Njegoš, s kojim se ministarka zdravlja srela tokom posjete Francuskoj.

U razgovoru sa ministarkom, princ Nikola Petrović Njegoš najavio je da će Fondacija finansirati kurs francuskog jezika za sve crnogorske ljekare kojima je, za staž ili praksu u Francuskoj, potreban odgovarajući nivo znanja francuskog jezika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.