Južnoafrikanka rodila 10 beba, to je najvjerovatnije novi Ginisov rekord
Ilustracija

Južnoafrikanka rodila 10 beba, to je najvjerovatnije novi Ginisov rekord

Jedna Južnoafrikanka donijela je na svijet, ni manje ni više, nego - deset beba. To bi mogao da bude novi svjetski rekord, objavio je BBC.

Suprug Gosijame Tamare Sitole rekao je da su ih iznenadile još dvije bebe jer su ih prethodno na ultrazvuku vidjeli samo osam.

"Sedam dječaka i tri devojčice. Srećan sam. Emotivan sam. Ne mogu puno da pričam“, rekao je suprug Teboho Coteci za Pretoria News.

Jedan južnoafrički zvaničnik potvrdio je vijest za BBC, ali je drugi rekao da tek treba da vide bebe.

Predstavnici Ginisove knjige rekorda rekli su za BBC da istražuju slučaj gospođe Sitole.

Žena koja je rodila osam beba u Sjedinjenim Državama 2009. trenuto drži Ginisov svetski rekord za najviše beba donijetih na svijet odjednom.

Prošlog mjeseca je 25-godišnja Halima Cise iz Malija rodila devet beba koje dobro napreduju u klinici u Maroku.

Većina trudnoća s velikim brojem beba završava prevremeno. Porodi s više od tri beba su rijetki i većinom su rezultat tretmana vještačke oplodnje, ali u ovom slučaju par tvrdi da su njihove bebe začete prirodnim putem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.