Stevan Katić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

Stevan Katić ponovo izabran za predsjednika Opštine Herceg Novi

Dosadašnji predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, ponovo je izabran na tu funkciju za naredne 4 godine na drugoj sjednici lokalnog parlamenta. Za njega je, od 30 prisutnih odbornika, glasalo 24. Riječ je o članovima koalicije koje su predvodile Demokrate, koalicije Za budućnost Herceg Novog, koalicije Crno na Bijelo, koalicije Prave Crne Gore i Novske liste. Šest odbornika iz koalicije Evropski tim za Herceg Novi bilo je protiv.

"Svečano se obavezujem da ću dužnost predsjednika Opštine obavljati u skladu s Ustavom, Zakonom i Statutom Opštine, tako mi Bog pomogao“, rekao je Katić prilikom polaganja zakletve.

On je zahvalio svima na ponovo ukazanom povjerenju i kazao da će učiniti sve da to povjerenje opravda. Poručio je da su njegova vrata za sve otvorena.

"Uvjeren sam da ćemo zajedno nastaviti da radimo za dobrobit grada, kao što je to bilo i u prethodnom periodu", kazao je Katić. 

On je dodao da će, u narednom periodu, prioritet biti ekonomski oporavak grada nakon pandemije Covid-19.

"Još značajnija briga o socijalno ugroženom stanovništvu, stvaranje uslova za nova radna mjesta, nastavak infrastrukturnog uređenja grada kroz sve mjesne zajednice i, ono što je najznačajnije, ispunjenje svih ciljeva planiranih Strategijom razvoja Herceg Novoga do 2027. koju smo usvojili krajem prethodne godine“, naveo je reizabrani predsjednik Opštine Herceg Novi.

Katić je podsjetio da je prije 4 godine, prilikom izbora za predsjednika Opštine, rekao da se mnoge stvari neće moći realizovati bez podrške sa državnog nivoa, te da im tadašnja vlast nije bila naklonjena.

"Do 30. avgusta imali smo opstrukcije od bivše vlasti i maćehinski odnos prema našoj Opštini. Nakon promjene vlasti 30. avgusta, za kratko vrijeme, uspostavljen je partnerski odnos sa aktuelnom Vladom. Prvi rezultat toga je ukidanje putarine na putnom pravcu Meljine – Petijevići, na čemu smo insistirali protekle 4 godine. To je samo početak onoga što očekujem da ćemo kroz tu saradnju realizovati. Pred nama je realizacija značajnih projekata sa državnog nivoa koji u prethodnom periodu mnoge do tada opozicione vlasti u Novom nijesu mogle realizovati. Tu mislim na rješavanje statusa Bolnice Meljine, Vektra Boke, izgradnje škole u Igalu, zaobilaznice oko grada i mnoge druge projekte“, kazao je Katić.

Prethodno, Katić je podnio ostavku na mjesto odbornika. Na tu poziciju, umjesto njega, došao je Milan Bošković.

Stevanu Katiću mandat je istekao 8. juna, četiri godine nakon što je izabran na tu funkciju. Predlog za njegovu kandidaturu obrazložio je odbornik Savo Niković. On je, tom prilikom, kazao da dosadašnja radna, društvena i politička biografija, organizacione sposobnosti kao i moralne osobine koje posjeduje, preporučuju kandidata Stevana Katića za još jedan mandat na poziciji predsjednika Opštine Herceg-Novi.

"Ubjeđeni smo da će Stevan Katić funkciju predsjednika Opštine Herceg Novi obavljati profesionalno, odgovorno i stručno, poštujući načelo zakonitosti i raditi na dobro svih građana, bez obzira na njihovu političku ili nacionalnu pripadnost, a to je radom već i dokazao u prethodnom četvorogodišnjem mandatu" poručio je Niković.

Mandat je prestao dosadašnjim potpredsjednicima Opštine, Milošu Konjeviću i Vesni Samardžić.

Samardžićeva je, u ime koalicije Za budućnost Herceg Novog, čestitala Stevanu Katiću na reizboru za predsjednika Opštine.

"Moram da izrazim zadovoljstvo današnjim reizborom i da naglasim da je to rezultat naših pregovora u proteklih 10 dana. Čestitam Katiću na novom mandatu i nadam se da ćemo sarađivati kao i prethodne četiri godine", poručila ne Samardžićeva.

Čestitkama se pridružio i Mirko Mustur ispred Grupe građana. On je kazao da ih čeka novo vrijeme velikih poslova.

"Imaćemo veliku podršku sa državnog nivoa i moraćemo ubrzanim koracima nadoknađivati ono što je Herceg Novi čekao 30 godina", istakao je Mustur.

Jovan Subotić iz Novske liste, rekao je da, u ovom trenutku, ne postoji čovjek koji zaslužuje funkciju predsjednika Opštine više od Stevana Katića.

"Za to ga opredjeljuje pređašnji četvorogodišnji rad, ali i duga karijera u politici koja je bez mrlje. Katić je, proteklih godina, imao dosta hrabrosti da se posveti inicijativama za koje njegovi prethodnici nisu imali hrabrosti. Uspjeli smo da ovaj mandat završimo na pozitivan način i nadam se da će se tako ući i u sledeći mandat", zaključio je Subotić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.