Dodik: Hag podržava mit o genocidu u Srebrenici, Mladić poslat direktno u legendu
Milorad Dodik

Dodik: Hag podržava mit o genocidu u Srebrenici, Mladić poslat direktno u legendu

Presudom suda u Hagu Ratko Mladić osuđen je na doživotni zatvor, a predsedavajući član Predsedništva BiH Milorad Dodik kaže presuda nema mnogo veze sa pravom.

"Nama je jasno da je pokušao da se napravi mit o genocidu u Srebrenici koji se nije dogodio", rekao je Dodik.

"Kakva je to presuda koju sa slobode slušaju Naser Orić, Ante Gotovina, Ejup Ganić, Atif Dudaković?", pitao je Dodik.

Dodik je podsjetio da se ovde radi o odgovornosti za nekog drugog, a što je protivno osnovnim pravnim principima.

"Želim da izjavim saučešće svih žtrvama u ovom ratu, žao mi je što se ovakav jedan događaj desio. Na ovaj način kroz presude pokušava se da se napiše neka druga istorija u koj su Srbi negativci. Sve češće nalazimo osporavanja RS i pokušaje da se RS pripišu i da se poveže sa presudama ovog tipa. Ja to odbacujem. Još važnije je da nastavimo našu političku borbu za očuvanje RS i njene automije u skadu sa Dejtonom , da odbacimo nepravdu međunardnog faktora", rekao je Dodik.

Istakao je da je Haški tribunal ponovio selektivnu pravdu, te doprinio da nepovjerenje među narodima postoji još više.

"Mislim da je samo general Mladić poslat u direktnu legendu, a srpski narod će znati da bez njegovog duha bi bila mnogo veća stradanja našeg naroda", rekao je Dodik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.