Epilog priče koju je ispratio Balkan: Adisa izvršila samoubistvo, predozirala se tabletama
Adisa Atiković

Tuzla

Epilog priče koju je ispratio Balkan: Adisa izvršila samoubistvo, predozirala se tabletama

Zastoj srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno trovanje tabletama, uzrok je smrti 23-godišnje Adise Atiković iz Tuzle, čije je beživotno tijelo pronađeno prošle sedmice.

Smrt studentice četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli šokirala je javnost, a tijelo pronađeno je u šumskom predjelu naselja Ilinčica, dan nakon što je porodica policiju obavijestila o njenom nestanku, prenosi Srpskainfo.

Pored Adisinog tijela na kojem nisu utvrđeni tragovi nasilja, a koje se nalazilo u njenom automobilu marke “ford fiesta”, pronađena je veća količina tableta, što je ukazivalo na moguće samoubistvo.

Postupajući tužilac naredio je obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a na kraju je i potvrđeno da je reč o samoubistvu.

"Obducent nam zvanično još uvijek nije dostavio nalaz, ali je obavijestio tužioca da je smrt nastupila zbog zastoja srca usljed uzimanja velike količine medikamenata, odnosno riječ je o trovanju tabletama", rekao je za Klix portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Dvadesettrogodišnja Adisa Atiković sahranjena je protekle subote, a na večni počinak u neverici su je ispratili članovi porodice, rodbina, prijatelji i kolege sa fakulteta.

Podsećamo, 23-godišnja devojka od kuće se udaljila u ponedeljak uveče 31. maja, a poslednji put je locirana u svom automobilu jedan sat iza ponoći u živiničkom naselju Ciljuge.

Osim policije, za njom su tragali još i članovi porodice, prijatelji i Interventna služba spašavanja iz Živinica, ali nažalost njeno telo je pronađeno u šumskom predelu Ilinčice u sredu u poslepodnevnim satima, piše Klix.

Razlozi zbog kojih se mlada djevojka odlučila na samoubistvo za sada nisu poznati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.