Indija: Prvi put za više od dva mjeseca manje od 100.000 novozaraženih
Ilustracija

Indija: Prvi put za više od dva mjeseca manje od 100.000 novozaraženih

U Indiji je dnevni broj novozaraženih koronavirusom manji od 100.000 prvi put za više od dva mjeseca, pa su neke države počele da ublažavaju restriktivne mjere.

U posljednja 24 časa registrovano je 86.498 novih slučajeva koronavirusa čime je ukupan broj zaraženih do sada 29 miliona zbog čega je Indija odmah iza SAD koje imaju više od 33 miliona zaraženih.

Ministarstvo zdravlja Indije saopštilo je da su u posljednja 24 časa umrle 2.123 osobe, pa je ukupan broj žrtava virusa 351.309.

Međutim, smatra se da je broj zaraženih i umrlih mnogo veći.

Neke države u Indiji su zbog stišavanja pandemije ublažile ograničenja u oblasti trgovine kako bi se podstakla potrošnje. Veći broj država je, međutim, produžio mjere i nerado ih ublažava.

Indijska vlada je obezbijedila besplatne vakcine za sve odrasle nakon prvobitnog kašnjenja sa kampanjom vakcinacije. U zemlji je do sada manje od pet odsto stanovništva vakcinisano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.