Američki izvještaj: Korona možda izašla iz kineske laboratorije?
ilustracija

Američki izvještaj: Korona možda izašla iz kineske laboratorije?

Istraživanje nacionalne laboratorije SAD o porijeklu virusa korona pokazalo je da je hipoteza da je virus iscurio iz kineske laboratorije u Vuhanu moguća i da zaslužuje dalju istragu, objavio je "Volstrit džornal" pozivajući se na izvore upoznate sa sadržajem tog tajnog dokumenta.

Istraživanje je sprovela Lawrence Livermore National Laboratory u Kaliforniji u maju prošle godine, a njegovi rezultati upućeni su američkom ministarstvu spoljnih poslova, koje je sprovodilo istragu o porijeklu virusa korona, u toku posljednjih mjeseci vladavine bivšeg predsjednika Donalda Trampa.

Zaključak američkoe laboratorije zasnivao se na analizi genoma virusa, prenosi list.

Međutim, laboratorija je odbila da komentariše navode "Voltstrit džornala".

Američke obavještajne agencije smatraju da su moguća dva scenarija - da se virus proširio nakon laboratorijske nezgode ili da je nastao kontaktom čovjeka sa zaraženom životinjom, ali još nisu doneseni zaključci.

U povjerljivom izvještaju američkih obavještajaca, koji je cirkulisao tokom Trampove administracije, navedeno je da su trojica istraživača kineskog Instituta za virusologiju u Vuhanu u novembru 2019. bili toliko bolesni da su smješteni u bolnicu.

SAD su optužile Kinu da nije dovoljno transparentna kada je riječ o istrazi o porijeklu virusa korona, ali je Kina odbacila te optužbe.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.