DF obećao budžet u zamjenu za rekonstrukciju Vlade?
Vlada Crne Gore

DF obećao budžet u zamjenu za rekonstrukciju Vlade?

Novi mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Joanikije Mićović posredovao je u dogovoru između Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade, saznaje Pobjeda.

Više izvora Pobjede kazalo je da je Demokratski front naprasno promijenio stav o budžetu na pritisak mitropolita Joanikija.

“Dogovor je da DF glasa za budžet, a nakon toga su dobili čvrsto obećanje da će biti pregovora o rekonstrukciji Vlade”, saopštio je izvor Pobjede.

Da će DF glasati za budžet, saopštio je u petak jedan od njegovih lidera Milan Knežević, koji je, gostujući u emisiji ,,Argumenti“ na RTCG, potvrdio da će poslanici te političke grupacije podržati taj dokument iako ne budu usvojeni njihovi amandmani.

Više izvora Pobjede saopštilo je da je taj dogovor postignut tokom svečane večere u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici, kojoj su prisustvovali predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić i svi lideri parlamentarne većine, osim Dritana Abazovića.

“Joanikije je insistirao da (Andrija) Mandić u svečanoj zdravici pozove na ,,bratski dogovor“ i prestanak sukoba na relaciji premijer – lideri Demokratskog fronta, koji je doveo novu vladu na ivicu opstanka” saopštio je izvor Pobjede koji je prisustvovao toj večeri.

Da je postignut dogovor da Joanikije posreduje u sukobu, potvrdio je lider Nove Andrija Mandić.

“Večeras ste svima nama poslali jasne poruke, a mi želimo u tom duhu zajedništva da nastavimo naše odnose koji su u jednom periodu bili narušeni. Odnosi sa onima koji se bave politikom i donose odluke u ime naroda”,kazao je Mandić, koji se na molbu mitropolita Joanikija obratio tokom večere.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.