Za vikend registrovano 37 saobraćajnih nezgoda
Ilustracija

Za vikend registrovano 37 saobraćajnih nezgoda

U danima vikenda na teritoriji Crne Gore se dogodilo 37 saobraćajnih nezgode, u kojima su četiri osobe zadobila teške tjelesne povrede dok je njih 17 zadobilo lake tjelesne povrede, saopšteno je iz Uprave policije.

Navode da je povećanim prisustvom saobraćajne policije na putnim pravcima, kao i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja sankcionisano 1.059 vozača.

Ono što posebno zabrinjava kako navode u saopštenju UP-a je, da je  čak 41 vozač, isključen iz saobraćaja, lišen slobode i priveden nadležnim sudovima na dalji postupak i odlučivanje. 

"Radi se o počiniocima najtežih saobraćajnih prekrašija,  kao što su prekoračenje dozvoljene brzine, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola (uključujući i mlade vozače) za koje je, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima i Zakonom o prekršajima, propisano lišavanje slobode", pojasnili su iz UP-a.. 

Apelovali su na vozače da voze oprezno, prilagode vožnju stanju na putevima, poštuju propise i tako doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

"Službenici saobraćajne policije će i u narednom periodu, nastojati da, preventivnim ali i represivnim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja prekršaja, kao i saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama", poručuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.