Radulović: Uskoro novi način zakazivanja u Kliničkom centru
Ljiljana Radulović

Radulović: Uskoro novi način zakazivanja u Kliničkom centru

Postojeća platforma zakazivanja specijalističkih pregleda ima brojne manjkavosti, kazala je za Radio CG direktorka Kliničkog centra dr Ljiljana Radulović. Ljekari u toj zdravstvenoj ustanovi mogu pacijentu da zakažu samo kontrolu kod sebe, ali ne i pregled kod drugog specijaliste, što će se, kako je najavila Radulović, vrlo brzo promijeniti.

"Ja smatram da je to paradoksalno. Ja kao neurolog ne mogu da zakažem nijedan specijalisticki pregled u okviru Kliničkog centra, niti mogu da zakazem nijednu dijagnostičku metodu."

To će se, prema riječima dr Radulović, definitivno promijeniti. Klinički centar je tercijarna ustanova u koju dolaze pacijenti iz cijele Crne Gore. Ideja je da im se skrate putovanja i da u što kraćem roku dobiju termin pregleda.

"Želimo pacijentima da pomognemo, da ne gube vrijeme i bez potrebe odlaze kod izabranog doktora, nego da im ljekar u Kliničkom centru zakaze sve dopunske metode. Recimo, ja kao neurolog želim da neko uradi skener glave, ja ga zakažem, vidim datum kad je zakazan i nakon toga zakažem kontrolu pacijenta", navodi ona.

Dr Radulović je saopštila da sa predstavnicima Ministarstva zdravlja intenzivno razgovaraju o izmjenama platforme zakazivanja specijalističkih pregleda.

"Ja se nadam da će se dogovor vrlo brzo postići. Sljedeće je da nam IT stručnjaci to omoguće. I mislim da ćemo za mjesec, dva promijeniti sistem zakazivanja o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti."

Govoreći o listama čekanja na kateterizaciju, dr Radulović je navela da se od maja prošle godine ne zbrinjavaju takozvani hladni pacijenti.

"Sačekala nas je lista od 550 pacijenata. Kardiologija već petnaestak dana radi u punom kapacitetu. Da bismo nadoknadili listu za koronarografiju, značajno ćemo pojačati dopunski rad. Tako da se nadam da ćemo naredne nedjelje započeti obrađivanje dvostruko više pacijenata u odnosu na uobičajeni broj. Ja se nadam da ćemo za par mjeseci uspjeti... pri čemu će uvijek biti primarni hitni pacijenti i oni koji zahtijevaju brzu dijagnostiku", saopštila je Radulović za Radio CG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.