Kina odobrila vakcinu Sinovak za djecu od tri do 17 godina
ilustracija

Kina odobrila vakcinu Sinovak za djecu od tri do 17 godina

Kina je odobrila vakcinu kompanije Sinovak za hitnu upotrebu za djecu između tri i 17 godina, rekao je za državnu televiziju direktor Sinovaka Jin Veidong.

Kineska masovna vakcinaciona kampanja, kojom je podeljeno 723,5 miliona doza do 3. juna, važi za osobe starije od 18 godina, prenio je danas Rojters.

Kada će vakcina Sinovak biti odobrena za opštu upotrebu maloletnim licima zavisi od imunizacione strategije zdravstvenih vlasti Kine, dodao je Jin.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.