Tomaš i Marija na Evropskom prvenstvu malih zemalja
Marija Vuković

Predstavljaju Crnu Goru

Tomaš i Marija na Evropskom prvenstvu malih zemalja

San Marino će sjutra biti domaćin Evropskog prvenstva malih zemalja, na kojem učestvuju države sa manje od dva miliona stanovnika.

Na šampionatu nastupaju 22 članice Evropske atletske federacije, a Crnu Goru predstavljaće takmičari AK Podgorica Tomaš Đurović i Marija Vuković.

Đurović je ispunio normu u bacanju kugle, dok je Vuković bez problema osigurala učešće u disciplini skok uvis.

Šampionat u San Marinu okupiće predstavnike 22 zemlje sa oko 250 atletičara. S obzirom na izuzetno jaku konkurenciju na ovom šapionatu, uspjeh za crnogorsku atletiku bilo bi osvajanje bar jedne medalje , što ne bi trebalo da bude problem.

Marija i Tomaš ove godine ostvarili su odlične rezultate. Marija se nalazi kao 18. na svjetskoj listi, dok Tomaš, koji je prije par dana ostvario novi rekord i postao prvi Crnogorac koji je prešao magičnu granicu od 20 metara, u bacacanju kugle je na 32. mjestu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.