Injac: CG kredibilan saveznik i dosljedna NATO članica
Olivera Injac

Injac: CG kredibilan saveznik i dosljedna NATO članica

Ministarka odbrane Olivera Injac poručila je da resor na čijem je čelu i Vlada ostaju kredibilan saveznik, a država Crna Gora dosljedna članica NATO alijanse.

Crna Gora će, kako je rekla Injac u emisiji Fokus na TVCG, uraditi sve da ispuni svoje ciljeve, mislije i zadatke.

Komentarišući ocjene jednog dijela javnosti da je aktuelna vladajuća koalicija anti NATO, Injac kaže da su u pitanju "čisto dnevno-političke teme određenih partija vlasti i opozicije".

"Definitivno se to radi iz više razloga, u cilju isticanja potrebe da ukažu da li alijansa treba da ima povjerenje u ovu vladu i naš rad. Ništa nije promijenjeno u međuvremenu", istakla je Injac, prenosi Portal RTCG.

Zato što nije usvojen budžet za ovu godinu, kaže Injac, nije bilo uslova da se razmatra o slanju voda u misiju KFOR-a na Kosovu.

Postoje, kaže, objektivne prepreke usljed neusvajanja budžeta za 2021. godinu.

"Svjesni trenutka sa kojim se suočavamo, svi moramo da tražimo načine da redukujemo troškove i pravimo strateški i taktički dobre poteze da bi krenuli u proces reformi", rekla je Injac.

Dezinformisanje javnosti u Crnoj Gori je, kako je kazala, krupan problem, navodeći kako su Ministarstvo odbrane, Vojska Crne Gore i ona lično bili izloženi mnogim pritiscima posljednjih šest mjeseci od strane više medija.

Puno toga je, kaže, otkad je na čelu resora odbrane urađeno, ali ima još da se unapređuje. Navodi i da ima i zatečenih problema.

Kovid kriza je, kako je rekla, usložnila situacija u pogledu finansija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.