Vakcinalni autobus privukao pažnju Bjelopoljaca: Popodnevnu šetnju iskoristili za vakcinaciju
Foto: Kodex

Vakcinalni autobus privukao pažnju Bjelopoljaca: Popodnevnu šetnju iskoristili za vakcinaciju

Građani Bijelog Polja danas su imali priliku da se vakcinišu protiv koronavirusa na glavnom gradskom trgu.

Vakcinalni autobus u periodu od 17 do 20 časova posjetio je veći broj sugrađana koji su šetnju centrom grada na kratko prekinuli kako bi se informisali o samom procesu vakcinacije, a  neki od njih su imunizovani.

Građanima je na raspolaganju bila kineska Sinofarm vakcina.

19415337514063722197396421900868190643737476n

Foto: Kodex

Ljekar Doma zdravlja Bijelo Polje Bojana Kovačević koja je sa timom danas bila prisutna na mobilnom punktu u gradu za Kodex je saopštila, da je taj vid vakcinacije organizovan sa ciljem da se građani dodatno motivišu na imunizaciju.

"Pored građana koji su danas primili Sinofarm vakcinu, bilo je i onih koji su dolazili da se raspitaju o procesu, uticaju, neželjenim djestvima vakcine pa smo im dali odgovore i nadam se otklonili nedoumice koje su imali. Najviše pitanja bilo je vezano za Fajzer vakcinu, tj.kada će biti dostupna ostalim građanima, ne samo prioritetnim grupama. Građane iz ranjivih grupa tzv. vulnerabilnih koji su se danas kod nas javili za Fajzer vakcinu uputili smo na Dom zdravlja, gdje će u dogovoru sa kolegama biti organizovana njihova imunizacija kao pripadnicima prioritetnih grupa", saopštila je Kovačević za Kodex.

1945922287994174542700168076354076520751745n

Kovačević, foto: Kodex

Kovačević ističe da je današnja lokacija pravi pogodak za ovaj vid vakcinacije.

"Obzirom da veliki broj građana cirkuliše centrom grada u popodnevnim časovima, nadam se da smo na pravi način približili proces imunizacije, dali prave odgovore i podigli svijest ljudi u smjeru veće društvene odgovornosti u vremenu pandemije u kojem se nalazimo", kazala je Kovačević.

1944797481470780207899482146689432427961061n

Miljić zadovoljan procesom vakcinacije, foto: Kodex

Bjelopoljac Milovan Miljić jedan je od onih koji su danas primili Sinofarm vakcinu u autobusu.

"Iako sam odavno odlučio da primim vakcinu, sasvim slučajno sam to danas realizovao. Šetajući sa porodicom vidio sam autobus i ušao da se vakcinišem. Smatram da se treba vakcinisati kako bi pobijedili koronu i počeli normalno da funkcionišemo i živimo kao ranije", kazao je Miljić.

Građani koji su danas primili vakcinu u autobusu na bjelopoljskom trgu, revakcinu prema zakazanim terminima mogu primiti  u sali Gimnazije "Miloje Dobrašinović".

U Bijelom Polju je do sada dato oko 11 hiljada vakcina, a veći odziv je zabilježen među starijom populacijom na selima.

Autobus za vakcinaciju sjutra će od 8 do 10 časova biti na parkingu kod Imperijala, nakon čega će biti dostupan za građane u Zatonu kod ambulante od 11 do 13 časova.

 

*Članak je izrađen uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija u sklopu projekta Doprinos imunizaciji protiv koronavirusa građana sjevera Crne Gore „Bolje spriječiti nego liječiti“. Stavovi izraženi u ovoj publikaciji isključiva su odgovornost autora i ne odražavaju stavove Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija.

 

logoMinistarstvajavneupravedigitalnogdrustvaimedija

Kodex.ME

 

 

 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.