Telekom pustio u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama

Telekom pustio u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama

Crnogorski Telekom pustio je u testni rad 5G mrežu u Bijelom Polju i Beranama čime su stvoreni realni preduslovi za komercijalno puštanje u rad 5G servisa širom Crne Gore. Telekom je time postao prvi telekomunikacioni operator u Crnoj Gori koji je uspješno testirao 5G mrežu na više lokacija u Crnoj Gori u realnim uslovima, odnosno na srednjem frekvencijskom spektru, koji je u ovom trenutku dostupan korisnicima.

Rukovodilac za pristupnu mrežu u Crnogorskom Telekomu, Predrag Stanišić, kazao je da mu je drago što ima čast da objavi da je Telekom uspješno završio testiranje potpuno nove tehnologije, 5G tehnologije, koja će napraviti revoluciju na tržištu telekomunikacija.

„Kroz razvoj elektronskih komunikacija pružamo podršku društvenom i ekonomskom napretku Crne Gore. S pravom možemo reći da smo opravdali titulu lidera na telekomunikacionom tržištu. Namjerno smo odabrali sjever želeći da podstaknemo razvoj ovog regiona, nestavljajući  u prvi plan ekonomsku isplativost investicije“, istakao je Stanišić.

Naveo je da je projekat realizovan oslanjajući se prvenstveno na sopstevene resurse i zahvalio je kompletnom timu Telekoma, ali i naglasio veliku podršku koja je stigla od kolega iz Dojče Telekom grupe i dugogodišnjeg partnera Eriksona.

„Sve aktivnosti su sprovedene u koordinaciji sa releventnim državnim institucijama, poštujući zakonske okvire, prvenstveno mislim na Agenciju za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i Elektrotehnički fakultet Crne Gore i koristim priliku da im se još jednom zahvalim“, rekao je Stanišić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.