Filipović: Sekulović da ne pokušava sebe da abolira od odgovornosti
Slobodan Filipović, Foto: DPS

Filipović: Sekulović da ne pokušava sebe da abolira od odgovornosti

Svi građani Crne Gore, postali su taoci nesposobne i nefunkcionalne vlasti, međusobno posvađanih interesnih grupa koje jedna drugu ucjenjuju i blokiraju, kazao je Slobodan Filipović, član Glavnog odbora DPS Crne Gore.

"Nakon što je Uprava policije ostala bez službenih automobila i goriva, sada ostaje i bez svog kadra. Usljed nedostatka novca i nemogućnosti da produže ugovore, skoro pedeset službenika kriminalističke policije, iz više crnogorskih opština, ostalo je bez posla u jednom danu", poručio je Filipović.

Pojašnjava da je ovakav razvoj događaja i urušavanje najvažnijeg stuba bezbjednosti države posljedica činjenice da ni šest mjeseci od formiranja vlasti Crna Gora nema budžet, a Vlada nije u mogućnosti da finansira osnovne potrebe države.

Ministri koji kako navodi pristaju da sjede u Vladi, koja nije u stanju da obezbijedi izglasavanje budžeta kao najvažnijeg finansijskog instrumenta bez koga država ne može da funkcioniše, uz premijera i sve partije vladajuće koalicije, snose najveću odgovornost. 

"Zato, kada ministar Sekulović pokušava da zamijeni teze i sebe abolira, on mora da zna da nije ništa manje odgovoran od poslanika DF-a koji blokiraju i ucjenjuju, a svi zajedno pokušavaju da sprovedu svoje interese preko grbače građana", zaključio je Filipović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.