Italija: Djevojka ubijena jer je odbila ugovoreni brak, roditelji napustili zemlju
Ilustracija

Italija: Djevojka ubijena jer je odbila ugovoreni brak, roditelji napustili zemlju

Italijanska javnost sa velikom pažnjom prati potragu za djevojkom, pakistanskog porijekla, Saman Abas, koja je nestala prije mjesec dana.

Slučaj se našao u centru pažnje italijanskih medija zato što se strahuje da je 18-godišnja devojka ubijena, jer se opirala ugovorenom braku.

Otac nestale djevojke tvrdi da mu je kćerka živa i da je pobjegla kod rođaka u Belgiji.

Tužilaštvo je, međutim, optužnicu za ubistvo podiglo protiv roditelja djevojke, ujaka i dvojice rođaka.

Ako se navodi optužnice pokažu tačnim, to ne bi bio prvi slučaj da roditelji imigranti presuđuju djeci koja odbijaju da se povinuju zakonima zemlje porijekla.

Pored tužilaštva i policije, u slučaj su uključene i razne organizacije za zašitu ljudskih prava i posebno za zaštitu žena, a cijeli slučaj pokrenuo je ponovo rasprave o prilagodzavanju i asimilaciji stranaca u italijansko društvo.

Na jednom snimku sigurnosne kamere, na kome je djevojka posljednji put viđena živa, 29. aprila, ona je u pratnji ujaka i dvojice rođaka izašla iz kuće, ali se kući nikada nije vratila.

Drugi snimak pokazuje tri muškarca koji su se noću, u opremi za rad i sa alatom, uputili iz kuće roditelja nestale djevojke prema njivama.

Roditelji i rođaci su osumnjičeni da su djevojku ubili, a tijelo sakrili.

Dvojica od troje rođaka sa snimka nadzornih kamera su uhapšeni u Francuskoj, po međunarodnoj potjernici, dok su pokušavali da se prebace u Španiju.

Roditelji nestale djevojke su iznenada otputovali u Pakistan i za sada se sa njima komunicira telefonski.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.